Logopedie in Kaatsheuvel, Waalwijk en Sprang-Capelle
 

Verwijzing en vergoeding

Vaak is het de huisarts, specialist, tandarts of orthodontist die u of uw kind doorverwijst naar de logopedist.

Logopedie zit in het basispakket van uw zorgverzekering. Daardoor wordt de behandeling volledig vergoed door de zorgverzekeraar.

Houd er rekening mee, dat u mogelijk een deel zelf moet betalen vanwege uw eigen risico bij uw zorgverzekering.

 

Tarieven logopedie en lees-spellingsbehandeling

Logopedische behandelingen worden rechtstreeks bij de zorgverzekeraar gedeclareerd.

Voor lees- en spellingsbehandeling geldt, dat u maandelijks een nota krijgt en aan de praktijk betaalt. Deze behandelingen kunnen NIET rechtstreeks door ons gedeclareerd worden!

In sommige gevallen betaalt de zorgverzekering de behandelingen aan u terug als u deze declareert; dit varieert per zorgverzekeraar.

De tarieven voor logopedie zijn voor 2019 verschillend per zorgverzekeraar, deze kunt u navragen bij ons in de praktijk of bij uw zorgverzekeraar.

Het tarief voor lees-spellingsbehandeling is € 30,-- voor 30 minuten, voor details kunt u contact opnemen met Wilma van Es.

Voor de gereserveerde tijd bij een niet tijdig afgezegde behandeling brengen wij bij u € 35,-- in rekening. Dit tarief mogen wij niet bij de zorgverzekeraar declareren. Tijdig wil zeggen minstens 24 uur van tevoren telefonisch. 

Overleg met of verslaggeving aan derden kost € 80,-.

De toeslag voor zo nodig reistijd en -kosten bedraagt € 20,-

Deze tarieven mogen wettelijk gezien niet bij de zorgverzekeraar in rekening worden gebracht. Hiervoor krijgt u dus een nota, die u rechtstreeks aan ons betaalt.

In sommige gevallen, bijvoorbeeld als een kind een arrangement heeft, kan het zijn dat de nota voor een verslag aan derden of een overleg door de school betaald wordt.