Logopedie in Kaatsheuvel, Waalwijk en Sprang-Capelle
 

ons team

 
8AC90A64-121A-4FA8-9AFF-696DCBEF8979.jpeg

Wilma van Es

In 1986 ben ik afgestudeerd als logopedist. Meteen daarna ben ik begonnen met waarnemingen, op Huize Vincentius in Udenhout, op de Hordijkschool, nu Zilverlicht, in Waalwijk en op Leijpark in Tilburg, wat toen Charlotte-oord heette. Tegelijkertijd ben ik gestart met mijn eigen praktijk. 

Op dit moment ligt mijn aandacht veel bij stem en adem. Dat doe ik binnen de praktijk samen met Anitsia. 

Natuurlijk behandel ik ook (jonge) kinderen met spraak- en taalproblemen, hiervoor zet ik o.a. PROMPT in.

Ook OMFT is een speerpunt. 

Van oudsher behandel ik ook lees-en spellingsproblemen in de voorbereidende en aanvankelijke fase. 

Kortom. Wat is mijn vak veelzijdig en bloeiend!

 

 
9CF9FD33-0603-45D5-9612-300F28961A63.jpeg

Anneke Steenbergen

Ik ben samen met Wilma afgestudeerd in 1986. De eerste jaren heb ik in het speciaal basisonderwijs gewerkt. Sinds 1990 werk ik samen met Wilma.

Nog altijd werk ik met veel plezier in deze praktijk. De grote gevarieerdheid in communicatieproblemen, in karakters van cliënten in alle leeftijden, maken het vak afwisselend en boeiend, evenals de bijscholingen die mij blijven boeien en ontwikkelen.

Naast alle 'reguliere' behandelingen, zijn er vier grote passies in mijn vakgebied: 

Het leren spreken en zich laten ontwikkelen van kinderen met Down syndroom: zie kopje "Down Syndroom"

Het behandelen met een nieuwe techniek voor kinderen met (ernstige) articulatieproblemen: Zie kopje "Prompt".  

Daarnaast ben ik preverbale logopedist, dat wil zeggen dat ik baby's en jonge kinderen behandel bij eet- en drinkproblemen.

Tot slot behandel ik ook eet- en drinkproblemen bij ouderen, of bij mensen die een neurologische aandoening hebben.

 
8950E709-0BB9-4B5D-A3DC-3C34F4395392.jpeg

Kim Verstraaten-Steegs

Mijn naam is Kim Verstraaten-Steegs. In januari 2018 heb ik mijn opleiding tot logopedist aan de Fontys Paramedische Hogeschool te Eindhoven succesvol afgerond. Sinds februari 2018 ben ik werkzaam in ZorgPlaza en BaLaDe.

Tijdens mijn opleiding heb ik met veel verschillende doelgroepen gewerkt om mezelf zo breed mogelijk te ontwikkelen. Om kennis op te doen binnen het onderwerp stem volgde ik de minor “De Stem Centraal” aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Daarnaast heb ik stagegelopen in een allround logopediepraktijk om mijn kennis omtrent taal- en spraakstoornissen bij (meertalige) kinderen te vergroten. Ook heb ik in een ziekenhuis stagegelopen en gewerkt, waar ik veel ervaring heb opgedaan binnen neurologische problematiek, zoals met afasie, dysartrie en slikproblemen.

De diversiteit aan problemen die ik tegenkom in de praktijk maken mijn vak erg leuk en afwisselend. Ik behandel bovenstaande doelgroepen dan ook met veel plezier en haal ik er voldoening uit om mijn cliënten te helpen op een manier die bij hen past.

 
5A77DD97-5589-4881-B302-F856A3F71362.jpeg

Lizzy Wagemakers

In 2014 ben ik afgestudeerd als logopediste aan de Fontys Paramedische Hogeschool in Eindhoven. Na mijn afstuderen heb ik tijdelijk een carrièreswitch gemaakt naar de bancaire sector. Sinds januari 2019 ben ik werkzaam bij Totaal Logopedie. Het is een feestje om weer als logopedist werkzaam te mogen zijn.

Tijdens mijn opleiding heb ik veel uiteenlopende ervaringen opgedaan, namelijk binnen het speciaal onderwijs, de vrijgevestigde praktijk en binnen een ziekenhuis. Hierdoor heb ik aan een grote variëteit aan problematiek binnen het vak logopedie mogen proeven. Juist deze variatie is wat ons vak zo mooi maakt. Communicatie is waar het allemaal om draait, of de cliënt nu 1 of 100 is.

 
06D2FFEE-DCE6-4F5E-8174-8CBCCD2D72A4.jpeg

Anitsia Ansems

In 2014 ben ik afgestudeerd aan de opleiding logopedie te Eindhoven. Voorafgaand aan deze opleiding heb ik vier jaar solozang gestudeerd aan het conservatorium. Na mijn afstuderen ben ik werkzaam geweest in verschillende praktijken en heb ik o.a ervaring opgedaan in de behandeling van spraak- en taalstoornissen, afwijkende mondgewoonten & stemstoornissen. Ik volgde de cursussen taalontwikkelingsstoornissen bij meertalige kinderen, afwijkende mondgewoonten cursus A en verdiepingscursus 1 & EVT (Estill Voice Training) level 1 & 2 bij Alberto ter Doest. Omdat ik het leuk vind studenten van de opleiding logopedie enthousiast te maken voor ons mooie vak en hen te begeleiden in hun proces om professional te worden volgde ik de cursus “ stagebegeleiding”. 

 

Ik haal veel voldoening uit mijn werk. Werken met mensen van jong tot oud en de uiteenlopende hulpvragen maken dat niet één dag hetzelfde is. Door de combinatie van logopedie en mijn passie voor zingen heb ik veel interesse en affiniteit met de spreek- en zangstem. 

 

Ik zie jullie graag in de praktijk! 

 
E52EB6A3-6C2D-4C27-BD8C-D151345482EC.jpeg

Michelle Holtrop-Boom

Mijn naam is Michelle Holtrop-Boom. In 2022 ben ik afgestudeerd aan Fontys Paramedische Hogeschool in Eindhoven. Meteen na mijn opleiding ben ik bij Totaal Logopedie aan de slag gegaan en voel me er al helemaal thuis! Ik ben te vinden op de locaties BaLaDe, Pannenhoef en het Koetshuis.

Tijdens mijn opleiding heb ik praktijkervaring opgedaan in de vrije vestiging, de verpleeghuiszorg en Kentalis vroegbehandeling. Vanwege mijn interesse in het onderwerp taalontwikkelingsstoornissen heb ik tijdens mijn opleiding de minor: 'Kinderen met specifieke taalontwikkelingsstoornissen' gevolgd aan Hogeschool Windesheim. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt en kijk goed naar de individuele behoeften en interesses, waar ik goed bij aan wil sluiten tijdens de behandeling. Plezier staat bij mij hoog in het vaandel tijdens de behandeling, maar daarnaast moet er ook gewerkt worden 😉.

Verder heb ik veel zin om naast mijn reeds opgedane kennis en ervaring uit te breiden door het volgen van na- en bijscholingen.

Groetjes Michelle